دو هفته پس از ارائه مجوز برای افزایش قیمت مرغ، تخم مرغ، روغن و لبنیات، وزیر جهاد کشاورزی از آزادسازی صادرات مرغ، تخم مرغ، شیر خشک، خامه و چربی خبر داد. اما چرا دولت ناچار به حذف عوارض صادراتی شد؟
پس از ارائه مجوز برای افزایش قیمت چهار کالای اساسی، به دلیل کاهش تقاضا، این محصولات در خردهفروشیها کمتر از نرخهای مصوب عرضه شدند. مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نیز در هفتههای اخیر، از مازاد تولید این محصولات خبر دادهاند.
روز شنبه نیز مجوز حذف عوارض صادرات مرغ و چهار محصول دیگر صادر شد. گرچه دولتمردان این مجوز را در راستای تولید مازاد میدانند، اما به نظر میرسد افت تقاضا تعبیر بهتری برای شرایط بازار باشد.
روز گذشته نیز فیلمی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد که در آن جوجهها زنده به گور میشدند. علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت، در واکنش به این جوجهکشی در صفحه توئیتری خود نوشت: دولت مرغ مازاد را میخرد تا بهانه جوجهکشی نباشد. پیش از این نیز اعلام شد که شرکت پشتیبانی امور دام روزانه هزار تن مرغ تولیدشده مازاد را میخرد.
این در حالی است که برای بسیاری از مخاطبان این پرسش مطرح است که چرا در شرایط مازاد تولید، دولت دستور به بالابردن قیمتها میدهد؟ در این بین آنطور که فعالان بازار میگویند، صادرات مرغ و سایر اقلام هم بعید است راه به جایی ببرد. چراکه قیمت این کالاها اصولا در ایران بیشتر از کشورهای مقصد است و مشتری خارجی هم برای آن پیدا نمیشود.
رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار در همین زمینه به تجارتنیوز گفت: بهرغم حذف عوارض صادرات مرغ و تخم مرغ، باز هم صادرات صورت نمیگیرد. چراکه قیمتهای ما از دیگر تولیدکنندگان جهانی بالاتر است. به همین خاطر تا دولت مشوق صادراتی ندهد امکان صادرات ایجاد نمیشود.
دیدگاهتان را بنویسید